Retkimelonta

Retkimelonta tarjoaa elämyksiä luonnossa ja mukavaa yhdessäoloa sekä merellä että sisävesillä.

Retkijaoston tapahtumissa, seuran retkikurssilla ja helpoilla retkillä saat opastusta erilaisiin olosuhteisiin sopivista melonnan ja melontaretkeilyn varusteista, kajakin pakkaamisesta, suunnistuksesta ja reittien valinnoista sekä rantautumisesta ja turvallisen vesillä liikkumisen perusasioista. Seuran melontakalusto ja -varusteet ovat jäsenten käytettävissä. Retkillä ei ole osallistumismaksua ja kuljetukset pyritään järjestämään kimppakyyteinä. Omia enintään kahden yön retkiä voi tehdä vajalta käsin ja useamman päivän retkiä muualle seuran vuokrakalustolla.

Itä-Helsingin Marjaniemi on ihanteellinen paikka retkimelontaharrastukselle. Suojaisilta lähivesiltä löytyy useita hyviä kohteita. Kaunis Sipoon saaristo on päivämatkan päässä ja kauempana idässä ja lännessä olevat Suomenlahden kauniit retkeilysaaret ja kansallispuistot ovat mainioita retkikohteita. Retkikohteita suunnitellessa hyviä linkkejä ovat:

Lisää vinkkejä ja linkkejä retkimelontaan, varusteisiin, jokamiehenoikeuksiin yms. löytyy esimerkiksi näiltä sivuilta

Kokeneemman retkimelojan kannattaa harkita retken vetämistä. Se on kiinnostavaa ja palkitsevaa. Voit pitkälti suunnitella sellaisen retken kuin haluat, jakaa vähemmän retkeilleille tietojasi ja taitojasi sekä osaltasi monipuolistaa seuran retkitarjontaa. Oheisista linkeistä löytyy neuvoja retken vetäjälle:

Kajakkien kuljettamisesta ja sitomisesta sekä trailerien käytöstä saat tärkeitä ohjeita linkeistä

Olosuhteet voivat retkellä muuttua hyvinkin nopeasti, joten retkimelojalle melonta- ja pelastautumistaitojen kehittäminen on tärkeää. Osallistu siis seuran järjestämään koulutukseen ja hio taitojasi uimahallivuoroilla! Muistathan tutustua myös retkiä koskeviin turvasuunnitelmiin, jotka löytyvät MaMen turvallisuusasiakirjasta.

Viestejä retkijaoston vetäjälle voit lähettää osoitteella retkipj@marjaniemenlelojat.fi. Retkijaoston uutiskirjeen postituslistalle voit liittyä seuran etusivulla olevasta linkistä.
Ja liity Mamen aktiiviseen Facebook-ryhmään.

Melontakausi 2017

Vaativat kevät- ja syysretket

  • Helsinki-Virolahti 13.5.-20.5.2017, vetäjä Pekka Hurme
  • Virolahti-Helsinki 20.5.-26.5.2017, vetäjä Pekka Hurme

Syksyn Hankoon ja Porkkalaan suuntautuvista retkistä ilmoitetaan myöhemmin.

Kesän retket

  • Suomen Ladun Nuku yö ulkona -tapahtumaan liittyvä yhden yön retki 17.-18.6.2017 yhdessä sipoolaisten (SKK) kanssa, vetäjät Kari Torniainen, Nina Oksanen (SKK) ja apuna Marita Nygren
  • Yhteisretki Klovharuniin porvoolaisten kanssa 15.7.-16.7.2017, keskivaativa retki. Tutustuminen Tove Janssonin kesäpaikkaan ja yöpyminen Pellingin saaristossa. Lähtö Pellingistä.
  • Muut retket ja retkurssi yhden yön retkineen totetuvat sitä mukaa kun saadan retkille vetäjiä

Lähde vetäjäksi seuran retkille!

Jos olet kiinnostunut seuran retken vetämisestä, ota yhteyttä marita.nygren@gmail.com tai puh. 040 7089794 tai käy laittamassa nimesi vajalla olevaan listaan.

Muuta toimintaa

Käytännön retkitaitojen (teltan/ tarpin pystytys, retkikeittimen käyttö) harjoitteluilta vajarannassa Leena Orjatsalon johdolla. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Huom! Tarkista viimeisimmät tiedot ja päivämäärät tapahtumakalenterista!

MaMen joukkue osallistuu 33. SuomiMeloo -viestiin 11.-17.6.2017 reitillä Kuusamo - Ii
Tietoa MaMen joukkueen toimista ja joukkueeseen liittymisestä saat täältä .

Melonta- ja soutuliiton retkimerkit on tarkoitettu tunnustukseksi retkimelontaharrastuksesta. Retkimerkkejä koskevat vaatimukset löytyvät osoitteesta www.melontajasoutuliitto.fi/harraste-ja-retki/retkisoutu-ja-melonta/retkimerkit. Retkimerkkihakemusten tulee olla retkijaoston vetäjällä 31.10.2016 mennessä, minkä jälkeen ne toimitetaan yhteishakuna MeSoon. Mikäli olet kiinnostunut retkimerkeistä, oheisesta seuran retkilistasta löytyy luettelona aiemmin tehdyt seuran retket.

MaMen järjestämät retket (excel-tiedostoja huom!)

Muita tärkeitä linkkejä:

Seuran melontaretkelle aikovan muistilista

Retken vaativuusaste vaihtelee vuodenajan, olosuhteiden, päivämatkan pituuden, vauhdin, aallokossa melomisen ja selkien ylitysten suhteen. Lue vajalla oleva retkitiedote (mallija tutustu retkien vaativuusluokitteluun sekä osallistujalta vaadittaviin edellytyksiin (Retkien vaativuusluokittelu).

Mikäli retki tuntuu sopivan sinulle, laita listaan nimesi, yhteystietosi ja varaamasi kajakin nimi. Kolme päivää ennen retkeä kiinnita varaamaasi kajakkiin varauslappu (nimi ja retken ajankohta). Tarkista hyvissä ajoin välineiden ja kajakin kunto.

Muista tulla ajoissa retkipalaveriin, jossa käydään läpi retken turvasuunnitelma (malli) liitteineen (vaaratilanteet ja niiden ennaltaehkäsy melojan kannalta, toiminta poikkeustilanteissa) sekä sovitaan kuljetuksista. Tuo tarvittaessa henkilötietolomake retken vetäjälle.

Copyright 2018 Marjaniemen Melojat y